#Rozrywka.100

Prezes Polskiego Radia skrytykowała warsztat Manna? Mamy oświadczenie stacji

Prezes Polskiego Radia Barbara Stanisławczyk skrytykowała warsztat Wojciecha Manna? Takie informacje podaje "Gazeta Wyborcza". Sytuacja miała miejsce w czasie spotkania pracowników "Trójki" ze Stanisławczyk, na którym radiowcy, m.in. Wojciech Mann i Marek Niedźwiecki, wstawili się za zwolnionymi kolegami z redakcji. Mamy oświadczenie stacji w tej sprawie.

Napisz Komentarz

Popularne komentarze (1310)

~kacza oligarchia+ : Tomaszewscy, trzej bracia cioteczni Kaczyńskiego, ze strony siostry jego matki plus bonus:

1. Jan Maria Tomaszewski jest plastykiem z wykształcenia, pracował jako plastyk ale już w okresie poprzednich rządów PiS szybciutko załapuje się na 3 pełne (!) równoległe etaty: płocki Orlen (18.000zł), warszawskie wodociągi (6.000zł), TVP (8.000zł) w dziale kadr. W firmach widziano go w pracy może 2-3 razy, był trudny do osiągnięcia nawet na komórkę. W TVP pracował do 2010r., po zawieszeniu prezesa TVP Urbańskiego JM Tomaszewski poszedł na zwolnienie lekarskie. Był na nim 182 dni i przez ten czas pobierał 90 proc. pensji

Wraz z "dobrą zmianą" powrócił i obecnie ten niezwykle (i wszechstronnie!) uzdolniony plastyk jest doradcą zarządu TVP. Posiada własny gabinet, samochód służbowy, pensję 20.000zł, to on a nie Kurski decyduje w sprawach kadrowych i nie tylko. W praktyce jest oficerem politycznym i nadprezesem.

Niepokorny pracownik TVP: "Tomaszewski zachowuje się, jakby sam był tu prezesem. Gwiżdże na kierowców, budzi popłoch na korytarzach, pokrzykuje, kogo zwolnią, a kogo zdegradują. Jak wchodzi do restauracji w siedzibie TVP, to inni wychodzą. Ludzie się go boją"

Aktorka Beata Fido - główna rola w filmie Smoleńsk, konkubina pana Tomaszewskiego też dziwnym zbiegiem okoliczności wraz z dobrą zmianą też została .... doradcą zarządu TVP.
    Na spotkaniu poświęconym gali wręczenia nagród aktorskich Orły 2016 Tomaszewski rzucił: – Przyszłoroczną galę mamy już z głowy. Wiadomo, kto dostanie główną nagrodę. Moja Beatka!”.

2. Drugi z braci pana Prezesa, Konrad Tomaszewski od razu po przejęciu władzy przez PiS w wyniku "dojnej zmiany" zostaje dyrektorem generalnym Lasów Państwowych i natychmiast rozpoczyna się wycinka Puszczy Białowieskiej.

3. Trzeci, Grzegorz Tomaszewski w 2012 został Prezesem pisowskiej spółki Forum, która przejęła Gazetę Polską Codziennie i wpompowała w nią dziesiątki mln. poprzez spółkę Srebrna założoną przez ferajnę od Kaczyńskich jeszcze w czasach mafijnego Porozumienia Centrum, partii Kaczyńskich

4. Karolina Tomaszewska, córka Jana Marii Tomaszewskiego. Pracuje w europarlamencie od kilku lat. Przylatywała tylko na pojedyncze sesje, bo robiła doktorat z zoologii na wiedeńskim uniwersytecie, w związku z którym dużo podróżowała do Afryki. Dziś jest zatrudniona w sekretariacie grupy. Ma w Brukseli pokój do pracy, ale i tak sporo czasu spędza w Austrii.

5. Do zarządu Forum familijnej spółki Kaczyńskiego trafili też kierowca i sekretarki Kaczyńskiego. I tu zagwozdka bo nie wiem czy w charakterze słupów czy w nagrodę za oddanie.

6. Znajoma Kaczyńskiego, Janina Goss ta od pożyczki, i jeszcze jedna - pielęgniarka z Domu Opieki Społecznej. ojciec osobistej kosmetyczki Jarosława wskakują na prezesowskie stołki panstwowych gigantów
    zwiń.

7. dwaj kierowcy Kaczyńśkiego i jego sekretarki otrzymują posady w radzie nadzorczej kaczej spółki Forum, która za grube miliony wykupiła Gazetę Polską

BTW. Kacza firma Srebrna będzie stawiać 150 metrowy, na rogu Targowej i Srebrnej - jeden z wyższych wieżowców w Wa-wie
    14 gru 16 14:38 | ocena: 92%
    Liczba głosów:953
    Zgłoś oceń: -1 +1
    ~pozdrawiam do ~Marysia: Z dykcją można się zgodzić ale jak na dzisiaj i tak jest nieźle. Pokolenie młodych aktorów w ogóle nie ma dykcji. Idziesz do kina na mega (prze)reklamowany film polski (niejeden) i okazuje się, że połowy filmu zrozumieć nie można, bo aktorki "brąchają" pod nosem coś do siebie. W przypadku amatora można zrozumieć ale jak pani chwali się jakąś szkołą aktorską polską, czy zagraniczną, to powinna mieć dykcję ale nie dziś wystarczy tylko podrasowany wygląd i za przeproszeniem cyc wypięty. Zresztą może i w tych filmach dialogi są takie, że lepiej ich nie słyszeć.
    14 gru 16 15:47 | ocena: 93%
    Liczba głosów:275
    Zgłoś oceń: -1 +1
    ~mila : Pani Stanisławczyk nie rozumie, że Trójka, to Ludzie, Ci którzy ją tworzą i Ci którzy jej słuchają. Dlatego Trójka była, i jeszcze trochę jest, wyjątkowa. Wraz ze zwalnianymi dziennikarzami odchodzą kolejni słuchacze. Starzy, wierni fani, którzy jeszcze trwają, są z Trójką tylko ze względu na obecność takich osób, jak panowie Mann, Niedźwiecki, Andrus i kilka innych osób. Zawsze można to zniszczyć, bo łatwo się niszczy. To właśnie robi nowy zarząd. Zapewniam jednak panią Stanisławczyk, że takich stacji, w jaką próbuje zmienić Trójkę, są dziesiątki, słuchają ich przypadkowi ludzie, których nic nie wiąże i którym jest wszystko jedno, czego słuchają. Za kilka lat nikt nie będzie pamiętał nazwiska Pani i ludzi, których wciska się teraz do Trójki. My i nasi dziennikarze, sobie poradzimy, ale na Was, skaza pozostanie już na zawsze.
    14 gru 16 17:31 | ocena: 93%
    Liczba głosów:352